Forum Carpmania Strona Główna

Carpmania
Karpie,amury i nie tylko...
 

gotowanie na parze

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Carpmania Strona Główna -> Przynęty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czeko
Pro Carp



Dołączył: 12 Paź 2006
Posty: 212
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 11:39, 27 Lis 2006    Temat postu: gotowanie na parze

Mam pytanie, slyszalem ze gotowanie kulek na parze znacznie zmniejsza ilosc ulatniajacego sie aromatu, czy to prawda? I jak sie gotuje kulki na parze?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
TomaS77
Karpiarz



Dołączył: 21 Paź 2006
Posty: 68
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 16:53, 27 Lis 2006    Temat postu:

Zakładasz gaze na garnek tak żeby nie dotykała wody na dnie garnka, następnie gotujesz wodę, jak będzie wrzała wrzucasz kulki przykrywasz pokrywką i gotujesz, ja gotuję przez 5-6min.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Carpmaniac
Administrator



Dołączył: 11 Paź 2006
Posty: 86
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: woj.łódzkie

PostWysłany: Pon 23:08, 27 Lis 2006    Temat postu:

faktycznie podczas gotowania na parze kulki traca mniej aromatu. A co do sposobu gotowania to oprocz tego ktory podal TomaS77 to sa jeszcze specjalne garnki do gotowania na parze, ale jesli niemasz takowego to juz wiesz jak to zrobic w inny sposob Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Carpmania Strona Główna -> Przynęty Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
deoxGreen v1.2 // Theme created by Sopel stylerbb.net & programosy.pl

Regulamin